ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Schaatsen op natuurijs 'ontmoedigd' door gemeenten | NH Gooi
  • Donderdag 04 februari 2021 om 22:35 | bijgewerkt: om 22:43 uur
  • Redactie 't Gooi

GOOISE MEREN -  Als er volgende week natuurijs ligt, verwachten de gemeenten Wijdemeren en Gooise Meren dat er veel schaatsers naar de regio zullen komen. "Bezoekersstromen van deze grootte zijn in tijden van corona onwenselijk", schrijven ze daarom nu al in een persbericht. De gemeenten en schaatsverenigingen waarschuwen dat ze het schaatsen op natuurijs ontmoedigen.

Schaatsen in Ankeveen
Schaatsen in Ankeveen NH Nieuws

De gemeenten hebben een 'handreiking Schaatsen op natuurijs' opgesteld. Hierin staat wat wel en niet mogelijk is binnen de coronamaatregelen, als er daadwerkelijk komende week een goede laag ijs zal liggen. "Recreatief schaatsen op natuurijs wordt door gemeenten en schaatsverenigingen binnen de regio ontmoedigd." Het schaatsen op natuurijsbanen zal wel mogelijk zijn, als de bezoekersstromen gereguleerd worden.

Daarnaast zal er in de regio Gooi en Vecht geen 'voorbereidingshandelingen' getroffen worden om het natuurijs zo goed mogelijk te maken.

Geen toertochten

Dit jaar zullen er ook geen toertochten georganiseerd worden en schaatsers zullen ook geen stop kunnen maken bij de koek-en-zopie-tenten.

De gemeenten melden ook dat er verkeersmaatregelen genomen kunnen worden om het verkeer te reguleren en 'intensief bezoek met de auto te ontmoedigen.'

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren