ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Mannen uit Weesp en Hilversum veroordeeld voor oproepen tot avondklokrellen | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Media
  • Woensdag 10 februari 2021 om 17:21
  • Redactie 't Gooi

HILVERSUM - Twee mannen uit Hilversum en Weesp zijn vandaag veroordeeld voor opruiing. Zij hebben twee weken geleden via sociale media mensen opgeroepen om mee te doen aan de avondklokrellen. 

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie AdobeStock

De mannen verstuurden de oproep via het sociale netwerk Snapchat. De Hilversummer is veroordeeld tot twee maanden cel, waarvan vijf weken voorwaardelijk. De rechtbank legde de man uit Weesp 80 uur taakstraf op. Bij hem is opruiing tot geweldpleging tegen het openbaar gezag niet bewezen verklaard. 

De  24-jarige Hilversummer verspreidde op 26 januari een bericht waarin hij opriep om te komen strijden op het Marktplein in Hilversum. Iemand die dit las, waarschuwde direct de politie. De Hilversummer werd twee weken geleden opgepakt

In de rechtbank verklaarde hij de tekst niet zelf te hebben geschreven. Hij omschreef zijn actie als dom. Hij zei onder meer dat hij door het verblijf in de cel niet voor zijn kinderen kan zorgen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren