ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gewapende overval op Bussumse buurtsuper, verdachte met buit op de vlucht | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Thema Hulpdiensten
  • Dinsdag 23 februari 2021 om 13:36 | bijgewerkt: om 14:59 uur
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - Supermarkt De Buurtsuper is aan het begin van de middag overvallen. De dader heeft daarbij een geldbedrag buitgemaakt, zo bevestigt de politie aan NH Nieuws.

Overval supermarkt Bussum
Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

De overval vond vlak voor het middaguur plaats. De overvaller stormde de winkel binnen en bedreigde het personeel met een wapen. De man eiste geld. Nadat medewerkers van de supermarkt hem dat hadden gegeven, sloeg hij weer op de vlucht. 

Hoeveel geld de man heeft buitgemaakt, is nog niet bekend. De politie kan nog ook nog weinig vertellen over het soort wapen waarmee de man dreigde. 

Na de overval is een zoektocht naar de dader gestart. Van hem is een summier signalement bekend. Het zou gaan om een witte jongen. Hij droeg een zwarte jas met capuchon en had een zwarte rugtas van het merk The North Face bij zich. De politie roept mensen die de verdachte zien op om hem niet zelf te benaderen, maar alarmnummer 112 te bellen. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Overval Bussumse buurtsuper
Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

Supermarkt vaker overvallen

Het is niet de eerste keer dat de supermarkt aan de Bussumse H.K. Onnesweg wordt overvallen. Dat gebeurde de afgelopen jaren wel vaker. 

Zeven jaar geleden kon de toenmalige eigenaar van de supermarkt op heldhaftige wijze een overval op zijn zaak voorkomen. Toen de overvaller de supermarkt binnenstormde, twijfelde hij geen moment en vloog hij de jongeman naar de keel. De overvaller deelde toen een rake klap uit met zijn pistool en sloeg daarna op de vlucht. De overval maakte destijds veel indruk op het supermarktpersoneel. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren