ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bootjes mogen langer in Weesper gracht liggen, evaluatie later vanwege coronadrukte | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Politiek
  • Woensdag 24 februari 2021 om 15:48 | bijgewerkt: om 15:50 uur
  • Sjoerd Stoop

WEESP - Hoewel de proefperiode al lang voorbij is, mogen er nog tot na de zomer bootjes aangelegd liggen in de Oudegracht van Weesp. Dat heeft de gemeente bepaald. Het is het resultaat van coronadrukte op het gemeentehuis.

Bootjes aan de Oudegracht in Weesp
Gemeente Weesp

Weesp besloot twee jaar geleden om in de Oudegracht in het centrum van de stad dertig ligplaatsen voor bootjes te maken. Dat moest het voor bewoners mogelijk maken om hun kleine bootje voor de deur aan te leggen. Het zorgde voor weerstand, maar er bleek onder buurtbewoners erg veel animo voor: de beschikbare plaatsen waren razendsnel vergeven. 

Het plan was om de aanlegplaatsen bij wijze van proef twee jaar aan te houden Als het overlast zou veroorzaken, zou het kunnen dat de bootjes de gracht uit moesten. De proef zou na afgelopen vaarseizoen geëvalueerd worden, maar zo ver is het nog niet gekomen. 

Wachten op evaluatie

De gemeente heeft het te druk met andere dingen, zo blijkt. Want drukte op het gemeentehuis, mede door de coronacrisis, heeft er toe geleid dat de evaluatie van de proef veel langer duurt dan verwacht. Sterker nog: de uitkomsten zijn er nog niet en die zijn er waarschijnlijk ook niet voordat het nieuwe vaarseizoen begint.

Weesp heeft daarom besloten de proef met een jaar te verlengen. Na het vaarseizoen, begin oktober, wordt de proef alsnog geëvalueerd. Daarna besluit de gemeente of de bootjes mogen blijven of moeten verdwijnen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren