ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Cel geëist tegen 'sleutelfiguur' op drugsmarkt | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Veiligheid
  • Vrijdag 26 februari 2021 om 10:52 | bijgewerkt: donderdag 04 maart 2021 om 16:34 uur
  • Redactie

ANNA PAULOWNA - Het Openbaar Ministerie heeft negen jaar cel geëist tegen een 51-jarige man uit Delft voor het opzetten van drugslabs en het produceren van de drugs in Huizen en Anna Paulowna. Ook zou hij een flinke boete moeten betalen. Naast de 51-jarige man stonden twee broers (27 en 29 jaar) voor de rechter die met hem samenwerkten.

Paleis van Justitie Amsterdam
Paleis van Justitie Amsterdam Openbaar Ministerie

De 51-jarige verdachte kwam al vaker in beeld bij politieonderzoeken en zijn DNA was aangetroffen bij een dumping van drugsafval. Later bleek ook dat de verdachte samenwerkte met twee broers uit Delft.

De broers vormden volgens het OM samen met de 51-jarige man een criminele organisatie. De verdachte is volgens het OM ook te koppelen als producent in een lab in Huizen, mede verantwoordelijk voor het maken van amfetamine in Anna Paulowna én schuldig aan witwassen van drugsgeld.

Sleutelfiguur

Met het onderzoek heeft de politie weer een belangrijke schakel uit het Nederlandse drugsnetwerk gehaald, meent het Openbaar Ministerie. "Deze man heeft een groot netwerk, kent mensen met locaties en mensen om het werk uit te voeren", zei de officier van justitie over de 51-jarige verdachte. "Hij beschikt verder over veel kennis en ervaring en wordt dan ook vanuit verschillende netwerken benaderd voor raad en daad." 

Het Openbaar Ministerie heeft de rechter gevraagd hem 9 jaar cel en een boete van 100.000 euro op te leggen. Tegen de broers eiste de officier van justitie 30 en 40 maanden cel en voor beiden een geldboete van 20.000 euro. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren