ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Meerdere verzoeken voor Gooise proefevenementen, aanvragers in wachtkamer | NH Gooi
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 06 april 2021 om 10:20 | bijgewerkt: om 10:33 uur
  • Sjoerd Stoop

Gooise gemeenten hebben de afgelopen tijd al meerdere verzoeken gekregen voor het houden van lokale proefevenementen. Het gaat om tests, waarmee de samenleving weer 'opgestart' kan worden als de besmettingscijfers van het coronavirus dat toelaten. Bij de proefevenementen zouden de bezoekers zich van te voren moeten laten testen, zoals dat nu op andere plekken al gebeurt. 

Koningsdag in Hilversum
Koningsdag in Hilversum NH Nieuws / Joost Lammers

De aanvragen betekenen nog niet dat er de komende tijd ook daadwerkelijk Gooise proefevenementen op de rol staan. Tot nu toe is daar nog geen ruimte voor. "Zodra hier enige ruimte voor lijkt, zal de voorzitter van de veiligheidsregio de initiatieven voorleggen aan het Veiligheidsberaad om deze doorgang te geven in de vorm van pilots", aldus de veiligheidsregio.

Om wat voor evenementen het precies gaat, is niet duidelijk. Volgens de veiligheidsregio zijn er vooral verzoeken op het gebied van sport, waterrecreatie, horeca en detailhandel. 

Komende evenementen

De besmettingscijfers van het coronavirus en de nu geldende maatregelen laten grote evenementen tot nu toe nog niet toe. Dat betekent voor 't Gooi dat er geen grootschalige evenementen rond Koningsdag en 4 en 5 mei plaatsvinden. Ook het grote regionale evenement 'Het Gooi Bevrijd' gaat voor het tweede jaar op rij niet door. 

De veiligheidsregio laat weten dat er nadrukkelijk wordt gekeken wat er rond deze dagen per gemeente wel kan, maar dan op kleinere schaal, coronaproof en zonder veel publiek.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren