ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Aantal nieuwe Gooise coronabesmettingen gedaald, wel meer ziekenhuisopnames | NH Gooi
  • Dinsdag 06 april 2021 om 16:01
  • Sjoerd Stoop

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus is afgelopen week met 15 procent gedaald vergeleken met een week eerder. Toch ligt het aantal besmettingen in vier van de zeven Gooise gemeenten nog boven het gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Coronatest
Adobe Stock

Het aantal nieuwe coronabesmettingen lag in Weesp afgelopen week, net als vorige week verreweg het hoogst van de regio. Met 314,1 positieve tests per 100.000 inwoners kleurt Weesp nog steeds rood op de regionale kaart. Al met al zijn er 62 nieuwe coronabesmettingen in de stad. Dat ligt wel een stuk lager dan een week geleden, toen waren er nog 81 nieuwe besmettingen.

Na Weesp ligt ook het aantal besmettingen in Wijdemeren en Blaricum nog hoog. Per 100.000 inwoners zijn in die gemeenten de afgelopen week respectievelijk 225,8 en 216,6 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar afgelopen week 55 en 25 personen positief zijn getest op corona. Ook dat is wel lager dan een week geleden

Hilversum heeft minste besmettingen

Hilversum heeft van de hele regio het laagste aantal besmettingen, maar is wel de enige Gooise gemeente waar het aantal besmettingen de afgelopen week toenam. In het dorp werden de afgelopen week per 100.000 inwoners 165,1 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er de afgelopen week 150 personen positief zijn getest op corona. Dat waren vorige week nog 139 mensen.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Afgelopen week overleed er één persoon in 't Gooi aan de gevolgen van het coronavirus. Het totaal aantal Gooise sterfgevallen sinds de uitbraak van het coronavirus staat nog steeds 237 personen.

De afgelopen week werden er vier mensen uit 't Gooi in het ziekenhuis opgenomen met coronaklachten. Dat is twee keer zoveel als een week eerder: toen werden nog twee mensen in het ziekenhuis opgenomen met coronaklachten.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren