ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tegenvaller voor Hilversum: parkeerkelder moet voor 760.000 euro toch worden gesloopt | NH Gooi

Een flinke tegenvaller voor de gemeente Hilversum: de parkeerkelder onder het twee jaar geleden gesloopte GAK-gebouw, die de gemeente hoopte te behouden, moet toch gesloopt worden. De sloop moet nog voor de zomer achter de rug zijn en gaat Hilversum bovenal 760.000 euro kosten. 

Het station van Hilversum
NH Nieuws

Hilversum kocht het GAK-gebouw een kleine vier jaar geleden, zodat het grond heeft voor de metamorfose van het stationsgebied. Het gebouw werd twee jaar geleden gesloopt. Nu staat er een tijdelijke fietsenstalling, straks moeten er appartementen komen te staan. 

De ondergrondse parkeergarage werd twee jaar geleden behouden. Hilversum wilde kijken of de parkeergarage behouden kon blijven en een functie kon krijgen bij de plannen voor het stationsgebied. Dat blijkt nu niet het geval. Het voornaamste probleem is dat de fietstunnel naast de kelder onderdeel is van de constructie van de kelder. De fietstunnel wordt straks verlegd om ruimte te maken voor een grotere ondergrondse fietsenstalling met plaats voor 5.000 fietsen en dus gaat de parkeerkelder er aan. 

Daar komt bij dat Hilversum stelt de parkeerkelder niet meer nodig te hebben om aan de parkeernorm rond het stationsgebied te voldoen. Daarnaast zou de indeling van de kelder de nieuwbouw er bovenop moeilijk maken. 

Kelder moet snel weg

De kelder moet nog voor de zomer gesloopt zijn. Dat komt omdat Hilversum het busstation voor het station verbouwd wil hebben, voordat de snelle HOV-verbinding klaar is. De kelder moet weg voordat het nieuwe busstation kan worden aangelegd. Als alles volgens plan verloopt rijden die bussen in oktober, dus er is haast geboden.  

De kosten voor het hele plan vallen zo hoog uit, omdat met het geld niet alleen de kelder gesloopt wordt, maar ook meteen het busstation wordt aangepast, voet- en fietspaden worden hersteld en fietsenrekken worden verplaatst. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren