ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Windsurfster Lilian de Geus wereldkampioen RS:X-klasse | NH Gooi
  • Regio Blaricum
  • Dinsdag 27 april 2021 om 19:27
  • Thomas Brood

Lilian de Geus is voor de derde keer wereldkampioen in de RS:X-klasse geworden. De in Blaricum geboren De Geus werd vierde in de medalrace en zo hield ze al haar directe tegenstanders achter zich.

Lilian de Geus
Windsurfster Lilian de Geus uit Blaricum is drievoudig wereldkampioen Richard Langdon

In de laatste race in het Spaanse Cadíz ging ze voor de medalrace aan de leiding. Toch was het gat met de Franse Picon en de Israëlische Spychakov slechts drie en vier punten. In de slotrace eindigde het duo achter De Geus en zo werd ze wereldkampioen. “Het was echt spannend. Ik was best zenuwachtig. Het stond zo dicht bij elkaar. Maar ik ben heel blij met mijn derde wereldtitel”, aldus Lilian de Geus.

“Het was echt spannend. Ik was best zenuwachtig. Het stond zo dicht bij elkaar. Maar ik ben heel blij met mijn derde wereldtitel.”
windsurfster lilian de geus

Bij de mannen pakte Kiran Badloe maandag al de wereldtitel.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via tikfout@nhmedia.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren