ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Eerste stap naar autoluw centrum: honderd deelscooters voor Hilversum | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Donderdag 29 april om 15:41 | bijgewerkt: om 15:59 uur
  • Sjoerd Stoop

Hilversum hoopt dat bewoners en bezoekers steeds vaker de auto laten staan als ze naar het centrum van het dorp komen. Het centrum moet de komende jaren zoveel mogelijk autoluw worden en daarom staan er vanaf vandaag honderd deelscooters klaar. 

Electrische deelscooter
Electrische deelscooter GO Sharing

De komst van deelvervoer zoals de groene scooters is een van de plannen van Hilversum om het centrumverkeer aan te pakken. Naast dat het er voor moet zorgen dat bezoekers van het centrum niet met de auto komen, moet het ook de uitstoot verminderen. "Het elektrisch deelvervoer draagt bij aan het verduurzamen van het verkeer in Hilversum", zegt verkeerswethouder Annette Wolters.

Hilversum heeft met de eerste honderd deelscooters razendsnel een eerste stap gezet. De verkeersplannen met onder meer de scooters werden pas een week geleden goedgekeurd door de gemeenteraad. 

Vanaf vandaag

De deelscooters kunnen vanaf vandaag gebruikt worden door iedereen die een rijbewijs heeft. De scooters zijn met een app te starten en dag en nacht te gebruiken. Een ritje op de scooter kost vanaf 23 cent per minuut. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren