ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Voor het eerst weer op pad: eenzame ouderen getrakteerd op autopuzzeltocht | NH Gooi
  • Thema Het weer
  • Maandag 17 mei 2021 om 18:06 | bijgewerkt: om 18:09 uur
  • Redactie 't Gooi

Voor het eerst na lange tijd weer de deur uit voor een onbezorgde dag met vermaak: tien eenzame Gooise ouderen met een lichamelijke beperking zijn gisteren getrakteerd op een dagje uit. Met kleine autootjes maakten ze een puzzeltocht door de regio.

Eenzame Gooise ouderen samen op pad
Carver

De ouderen werden meegenomen in een zogeheten Carver, een klein autootje voor twee personen. De eigenaren van zulke autootjes namen hen mee voor een 'toeristische route' van Laren naar Naarden. 

Voor de ouderen was het uitje een verademing. Door de coronacrisis hebben veel van hen lang binnengezeten. Niet alleen omdat ze tot de voornaamste coronarisicogroep behoren, maar vooral ook omdat veel uitjes vanwege het coronavirus niet door konden gaan. "Ontzettend mooi om te zien dat we vandaag weer wat deelnemers blij hebben kunnen maken", zegt Petra Sorber van De Zonnebloem, de vrijwilligersorganisatie die de actie organiseerde.

Geslaagde dag

De ouderen genoten met volle teugen van de puzzeltocht. "Het was echt een leuke middag, omdat het eindelijk weer eens een dagje uit was", vertelde de 101-jarige mevrouw Segers na afloop. "Ik heb genoten van de prachtige route en de natuur. Ondanks dat ik de omgeving goed ken, heb ik toch weer nieuwe dingen gezien. Het was een geslaagde dag."

NH Gooi was bij de toertocht voor de ouderen en maakte een uitgebreide reportage:

NH Nieuws

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren