ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Mogelijk handgranaat gevonden in Hilversum | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Hulpdiensten
  • Zondag 23 mei 2021 om 14:29 | bijgewerkt: om 17:59 uur
  • Daphne Keislair

Bij een woning aan de Distelmeent in de Hilversumse Meent is een mogelijk explosief aangetroffen. De politie doet momenteel onderzoek en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het 'voorwerp' weggehaald. De burgemeester heeft de woning gesloten om de veiligheid en de leefbaarheid van de buurt te herstellen.

Mogelijk handgranaat aangetroffen in de Distelmeent, Hilversum
Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen

De politie kreeg vanmiddag een melding van het mogelijke explosief en even later werd het gevonden bij een huis aan de Distelmeent. De buurt is korte tijd afgesloten geweest voor bewoners. Uit het onderzoek van de EOD moet blijken om wat voor voorwerp het gaat.

De Forensiche Opsporing is ook opgeroepen om onderzoek te doen. Er wordt gekeken naar wat er precies gebeurd is en wie het voorwerp heeft neergelegd. Daarbij onderzoekt de politie alle scenario's. De politie roept getuigen op zich te melden. 

Burgemeester grijpt in

Burgemeester Charlie Aptroot heeft gelijk ingegrepen en de woning gesloten. Hij heeft deze maatregel genomen om de veiligheid en leefbaarheid van de buurt te herstellen. Daarnaast is de wijk deels afgezet en omstanders worden op afstand gehouden. Nu het voorwerp is weggehaald, verwacht de woordvoerder van de gemeente dat de bewoners snel weer naar binnen mogen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren