ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Blaricum sluit strandje 's nachts af na reeks vernielingen | NH Gooi

Het Stichtse Strand van Blaricum wordt 's nachts afgesloten. De gemeente heeft dat besloten om de vele vernielingen en andere overlast op het strandje tegen te gaan. 

Vandalen zagen bomen om op Blaricums strand
NH Nieuws

Het strandje heeft veel last van vernielingen. Het meest opmerkelijke voorval was het omzagen van bomen door vandalen, vorig jaar september. De vandalen richtten toen 's nachts met een kettingzaag grote schade aan door vijf bomen met de grond gelijk te maken en paaltjes op de parkeerplaats kapot te zagen. 

Naast vandalisme, heeft het strandje ook last van andere overlast. Zo hangen er regelmatig groepen jongeren tot in de late uren met veel zwerfafval tot gevolg. 

Toegangsverbod

Door het strandje 's nachts af te sluiten wil de gemeente de problemen oplossen. Er moet een nachtelijk toegangsverbod komen tussen 0.00 uur en 5.00 uur. Met dat verbod kunnen overtreders makkelijker op de bon geslingerd worden. Het toegangsverbod wordt binnenkort met borden op de strandtoegangen aangegeven.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren