ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tot nu toe twee tips over dodelijke woningbrand Hilversum | NH Gooi
  • Thema Hulpdiensten
  • Woensdag 09 juni 2021 om 11:38 | bijgewerkt: om 12:07 uur
  • Sjoerd Stoop

Drie tips heeft de politie tot nu toe gekregen over de fatale Hilversumse woningbrand, waardoor anderhalve week geleden de twee bewoners van het huis om het leven kwamen. De brand is met opzet aangestoken, de dader is nog spoorloos.

Forensische opsporing Hilversum
NH Nieuws / Maaike Polder

Over de aard van de tips kan de politie nog niets zeggen. "We kunnen nog niet zeggen hoe waardevol ze zijn. De tips worden na gisteren door de recherche nagelopen. Het onderzoek naar de brand is nog in volle gang", aldus een woordvoerder van de politie.

Drie tips lijkt weinig, maar dat hoeft volgens de politie niet veel te zeggen. "Maar we hopen natuurlijk dat iedereen die meer weet over deze brand en zich nog niet heeft gemeld dat alsnog doet."

Brand aangestoken

Door de felle woningbrand anderhalve week geleden, kwamen de 48-jarige Vanessa Vos en de 49-jarige Marco Witkamp om het leven. Ze werden 's ochtends vroeg overvallen door de vlammen. De brandweer kon ze naar buiten halen, maar ze waren al zwaargewond. Ze werden op straat gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Vanessa overleed nog dezelfde dag, Marco een dag later. 

De fatale woningbrand is hoogstwaarschijnlijk aangestoken, zo maakte de politie gisteren bekend. Vast staat ook dat het echtpaar al veel langer getreiterd werd. Zo werd het huis al eens met eieren bekogeld, vloog er een steen door de ruit en lag er een dode rat voor de deur. 

Buurtbewoners met camera's

De politie heeft na de brand door de hele wijk al camerabeelden van buurtbewoners opgevraagd om te onderzoeken. Mensen met een camera in de buurt die nog geen beelden hebben gedeeld, worden opgeroepen dat alsnog te doen. 

Ook heeft de politie nog specifieke vragen over de dader. Doordat de brand werd aangestoken met benzine of een andere brandbare vloeistof, was er een grote steekvlam. De politie denkt dat de dader dit mogelijk verrast heeft, waardoor hij of zij ook brandwonden heeft opgelopen of kapotte kleding heeft. Het is ook mogelijk dat de dader naderhand erg naar rook stonk.

De politie vraagt niet alleen getuigen van de brand zich te melden, maar ook mensen die meer weten over de pesterijen aan het adres van het echtpaar de afgelopen tijd. Mensen die iets vreemds hebben gezien worden opgeroepen zich te melden. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
  • NH Gooi Chill | Morgen om 00:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
Net gemist?

Kleurenradio

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren