ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Voor tweede jaar geen Huizer Havendag door coronamaatregelen | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Werk
  • Maandag 14 juni 2021 om 17:04 | bijgewerkt: om 17:17 uur
  • Sjoerd Stoop

Huizen moet het ook deze zomer doen zonder de bekende Huizer Havendag. Het feest gaat voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door. Het naleven van alle maatregelen kost de organisatie te veel werk. Daarnaast zijn er nog te veel onzekerheden over verdere versoepelingen. 

Huizer Havendag
NH Nieuws

Hoewel er steeds meer versoepelingen van de coronamaatregelen worden doorgevoerd, stelt de Huizer Havendag dat er nog te veel regels kleven aan het voor 28 augustus geplande evenement. "We hebben nog te maken met de huidige regels. Denk hierbij aan een verplichte anderhalve meter afstand op onze braderie met maximaal 500 bezoekers. Voor meer bezoekers waren de volgende maatregelen noodzakelijk: een toegangscontrole, sneltest en het afsluiten van het terrein waar het evenement plaatsvindt", zo laat de organisatie weten. 

De vele regels zorgen ervoor dat het voor de Huizer Havendag niet te doen is om daar überhaupt aan te voldoen. "Als Stichting Huizer Havendag, met vijf bestuursleden en een aantal vrijwilligers, ontbreekt het ons helaas aan de middelen en mankracht om dat uit te voeren."

Wachten op versoepelingen die de Huizer Havendag wel mogelijk zouden maken, kan simpelweg niet, omdat het voor de organisatie dan te kort dag wordt. 

Volgend jaar

Dat de Huizer Havendag nu voor de tweede achtereenvolgende keer niet doorgaat, wil overigens niet zeggen dat het evenement verdwijnt. De organisatie hoopt nog dit jaar een datum te kunnen prikken voor volgend jaar.

De Huizer Havendag kan doorgaans rekenen op zo'n tienduizend bezoekers. Het evenement staat in het teken van de geschiedenis van Huizen, het visserijverleden en de bekende Huizer Botters.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren