ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise coronateststraten schalen nog verder af: nog maar drie testrijen open | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Dinsdag 15 juni om 12:25 | bijgewerkt: donderdag 17 juni om 13:51 uur
  • Sjoerd Stoop

De twee Gooise coronastraten gaan nog verder afschalen nu het aantal coronabesmettingen steeds verder daalt. Dat maakt de GGD bekend. De teststraten van Hilversum en Huizen houden van de acht testrijen nog maar drie testrijen open. 

Er staan elke dag flinke wachtrijden bij de coronateststraat in Bussum
Er staan elke dag flinke wachtrijden bij de coronateststraat in Bussum NH Nieuws / Sjoerd Stoop

Het aantal bezoekers van de twee teststraten in Hilversum en Huizen daalt steeds verder. Afgelopen week kwamen er 'slechts' 1.500 mensen voor een test, wat neerkomt op ongeveer 220 tests per dag. Op het hoogtepunt hadden de twee teststraten een testcapaciteit van 1.500 tests per dag.

De GGD besloot een week geleden al de helft van het aantal testrijen te sluiten en gaat nu nog een stapje verder: de twee teststraten houden elk één testrij voor volwassenen, Hilversum heeft nog een tweede speciaal voor kinderen. De kinderteststraat van Huizen gaat dicht, omdat het aantal kinderen dat getest wordt ook al tijden daalt. 

Wachten op sluiting teststraat

Nu de GGD nog het testen nog verder afschaalt, lijkt het een kwestie van tijd voordat een van de twee coronateststraten helemaal dichtgaat. Toch is daar voorlopig nog geen sprake van. "Voorlopig is dit hoe we het doen", zegt GGD-woordvoerder Jakolien Schreijenberg. "Natuurlijk blijven we wel steeds kijken naar hoe het verder gaat. Als het aantal besmettingen en het aantal tests blijft dalen, kan er misschien wel een van de twee teststraten dicht. Maar zover is het nog niet."

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren