ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Zorgen over verkeersveiligheid Hilversumse Havenstraat | NH Gooi
  • Regio Blaricum
  • Thema Politiek
  • Woensdag 16 juni 2021 om 18:02 | bijgewerkt: om 18:05 uur
  • Sjoerd Stoop

Ondernemers aan de Hilversumse Havenstraat hebben grote zorgen over het verkeer door hun straat. Ze klagen onder meer over 'patserbakken' die met regelmaat vol gas door de straat scheuren. "Is de Havenstraat het nieuwe Blaricum of grijpt de gemeente op tijd in voor het mis gaat?", zo schrijven ze aan de gemeenteraad. Ze vinden dat er snel actie nodig is. 

Havenstraat Hilversum
Google Streetview

De Havenstraat-ondernemers stellen dat er de afgelopen dagen al meerdere keren levensgevaarlijke situaties zijn geweest door auto's die te hard optrekken en op volle snelheid wegrijden. Daarnaast stellen de ondernemers dat de automobilisten bewust extra lawaai maken. 

Volgens de ondernemers gaat het op een paar punten fout. Ze noemen onder meer de twee zebrapaden ter hoogte van de Oude Haven. Veel automobilisten zien ze niet eens en rijden er met hoge snelheid voorbij. Datzelfde geldt voor fietsers en brommers. "Met scholieren van  de naastgelegen Violenschool en de vele jongeren en sporters die gebruik maken van de Oude Haven is dit punt een doorn in het oog", zo laten de ondernemers weten. 

Tekst gaat verder onder het kaartje.

Verbeterpunten

Maar het gaat op meer plekken op de straat fout, zeggen de ondernemers. Ze roepen de politiek op om de verkeersveiligheid van de straat onder de loep te nemen en te verbeteren 'voordat er ongelukken gebeuren'. De kwestie werd al eerder aangedragen, maar tot nu toe zonder resultaat. "Hier moet iets aan gebeuren en snel ook", zegt Shiva de Winter namens de ondernemers.

Er werd eerder een lijst met punten om aan te pakken opgesteld door de ondernemers nadat ze samen een schouw hielden. "De lijst is geen hogere wiskunde en er staan allerlei punten op die makkelijk op te lossen zijn."

Zowel burgemeester en wethouders als de gemeenteraad hebben nog niet op de brief van de Hilversumse ondernemers gereageerd. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren