ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent RTL Boulevard herstart vanavond vanuit Hilversum: gemeente neemt extra maatregelen | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Maandag 12 juli 2021 om 16:01 | bijgewerkt: om 18:41 uur
  • Redactie

De uitzendingen van RTL Boulevard gaan vanaf vandaag weer van start. Niet vanaf de gebruikelijke locatie aan het Leidseplein in Amsterdam, maar vanaf een onbekende locatie op het Mediapark in Hilversum. "Er worden diverse zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen getroffen", meldt de gemeente Hilversum in een persbericht.

Zware beveiliging Hilversum Mediapark vanwege RTL Boulevard
Inter Visual Studio / Jan Peter Otto

De redactie van RTL Boulevard kreeg afgelopen zaterdag informatie over een 'ernstige dreiging'. Gisteren meldde NRC dat de politie een aanslag met een raketwerper of automatische wapens vreesde. Daarop werd besloten om de live-uitzendingen dit weekend te schrappen. In plaats daarvan werd de uitzending van woensdag over Peter R. de Vries herhaald.

De misdaadjournalist werd afgelopen dinsdag kort na de uitzending van Boulevard neergeschoten. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, over zijn toestand is weinig bekend. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Zware beveiliging Hilversum Mediapark vanwege RTL Boulevard
Inter Visual Studio / Jan Peter Otto

Besluit Hilversum

"Persvrijheid is een groot goed in Nederland", schrijft de gemeente Hilversum in een verklaring. Dat zou een 'belangrijk argument' zijn geweest in het besluit om toe te staan dat de uitzendingen vanaf het Mediapark worden hervat. De geheime locatie is samen met de driehoek in Hilversum (burgemeester, officier van justitie en politiechef) bepaald.

De directie van RTL laat weten vertrouwen te hebben in de adviezen van de veiligheidsautoriteiten.

Volg de laatste ontwikkelingen rondom Peter R. de Vries in ons liveblog: 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren