ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Wethouder Gooise Meren verrast door aangenomen woontorenmotie Huizen | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Politiek
  • Zaterdag 17 juli 2021 om 15:52 | bijgewerkt: zondag 18 juli 2021 om 12:48 uur
  • Daan Visser

Huizen moet de bouw van de omstreden woontoren op de Driftweg met al haar wapens bestrijden. Daar nam de raad deze week een motie voor aan. Er is alleen één probleem: de woontoren komt in Gooise Meren te staan en dus gaat Huizen niet over de bouwplannen.  Wethouder Jorrit Eijbersen (Gooise Meren) noemt het aannemen van de motie in het radioprogramma NH Gooi Zaterdag verrassend.

Ontwerp woontoren Huizen
Een nieuw ontwerp voor de omstreden woontoren aan de Huizer Driftweg Gemeente Gooise Meren

De komst van de woontoren zorgt al maanden voor wrijving tussen de buurgemeenten. Huizen heeft grote problemen met de toren, omdat het niet zou passen tussen de natuur en bovenal de leefbaarheid en het woongenot van de bewoners van een aangrenzende Huizer wijk aantast. 

Wethouder Eijbersen stelt dat Gooise Meren volledig in hun recht staat. "Er ligt een recht vanuit het bestemmingsplan. De initiatiefnemer probeert daarbinnen iets te realiseren", legt hij uit. "We respecteren het bestemmingsplan."

Ongewenst en ongepast

Fractievoorzitter Jessica Prins van de VVD in Huizen diende de motie in. Dat wethouder Eijbersen erdoor verrast was, vindt ze raar vertelt ze in NH Gooi Zaterdag: "We proberen al een jaar lang tevergeefs met deze wethouder in contact te komen." 

Luister het interview met Jessica Prins terug via deze link. 
Luister het interview met Jorris Eijbersen terug via deze link.

Communicatie

 

 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren