ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum haalt voetbalkooi weg na jarenlange klachten geluidsoverlast | NH Gooi

De voetbalkooi aan de Anthony Fokkerweg in Hilversum wordt door gemeente weggehaald. Omwonenden klagen al jaren over geluidsoverlast. Nu is de maat vol voor de gemeente en gaat de kooi weg. 

Voetbalkooi stock
Voetbalkooi stock Adobe Stock

De voetbalkooi ligt achter het pompstation Tango en wordt veel gebruikt door jongeren buiten Hilversum, aldus de gemeente.

Omwonenden hebben al langere tijd last van geluidsoverlast door de kooi, waarna de gemeente samen met de politie maatregelen heeft proberen genomen. Zo zijn in 2019 de bankjes bij de voetbalkooi verwijderd, is er een tijdslot op de deur geplaatst en staat er een bord met daarop de openingstijden en gedragsregels.

Slot omzeilen

Dit heeft er volgens de gemeente voor gezorgd dat de overlast een beetje minder is geworden, maar het lukt de jongeren toch om het slot te omzeilen en 's avonds de voetbalkooi in te gaan.

Om definitief een einde te maken aan de overlast, gaat de kooi nu weg. Uiterlijk eind augustus worden de hekken en de voetbalgoals weggehaald. De ondergrond blijft wel liggen.

Alternatief

De gemeente laat in een reactie weten zich ervan bewust te zijn dat met het verwijderen van de kooi niet aan alle wensen van de buurt wordt voldaan. "Wij vinden het belangrijk dat de overlast in de wijk verdwijnt en dat alle bewoners weer kunnen genieten van de mooie plek waar ze wonen."

Er komt wel iets terug op de plek van de voetbalkooi. Volgend jaar wordt er samen met de buurt gekeken naar een alternatieve invulling.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren