ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Na zomer met 'onhygiënische toestanden' extra aandacht voor strandje Naarderbos | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Donderdag 29 juli om 15:36 | bijgewerkt: om 15:48 uur
  • Sjoerd Stoop

Er wordt deze zomer met aandacht gekeken naar de hygiëne op het strandje van het Naarderbos. Dat stelt de gemeente Gooise Meren. Er wordt onder meer gekeken naar het weghalen van zwerfafval en er komen nood-wc's.

Zwemstrandje Naarderbos
Zwemstrandje Naarderbos Google Streetview

Een jaar geleden waren er klachten van strandgasten en buurtbewoners over de rommel op het strandje op warme dagen. De vele bezoekers zorgden voor veel afval, dat soms niet meteen werd opgeruimd. Daarnaast werden bosjes en struiken als toilet gebruikt, omdat er verder geen toiletten waren. 

Dat gaat nu veranderen, verzekert de gemeente na vragen van de lokale VVD-fractie. Er komen nood-wc's om het probleem op te lossen. De gemeente laat verder ook het beheer van het strandje deze zomer weer verder op zich te nemen. Dat betekent dat er een ballenlijn in het water ligt om het zwemwater af te bakenen, het water wordt gecontroleerd, prullenbakken worden geleegd, zwerfafval wordt opgeruid en alles netjes wordt onderhouden.

Beheer van het strandje

Het Naarderbos-strandje wordt beheerd door Nedstede, het bedrijf achter de naastgelegen, maar verloederde golfbaan, dat drie jaar geleden stopte met het onderhoud na langer getouwtrek met de gemeente over verschillende kwesties. Vanwege de veiligheid nam de gemeente het meest noodzakelijke beheer over. 

De gemeente laat weten het strandje te beheren zodat het aangenaam en veilig blijft voor bezoekers, maar laat weten de rekening wel door te blijven sturen naar de beheerder.

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kerk en Samenleving

Vandaag om 09:00.

Terugluisteren