ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent GroenLinks en PvdA Huizen slaan handen ineen | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Zaterdag 31 juli om 14:25 | bijgewerkt: om 14:51 uur
  • Daan Visser

Sinds de zomer van vorig jaar zijn GroenLinks en de PvdA in Huizen in gesprek over een politieke samenwerking. Dit moet resulteren in één partijprogramma. De partijen hebben al flinke stappen gezet, laat GroenLinks-voorzitter van Huizen, Blaricum en Eemnes, Bram Jansen, weten in het radioprogramma NH Gooi Zaterdag.

Gemeentehuis Huizen
Gemeentehuis Huizen Gemeente Huizen

Volgens de voorzitter kwam het programma tot stand toen leden en fracties verzochten de samenwerking structureler te maken. "GroenLinks en de PvdA vinden al jaren goede bondgenoten in elkaar. Dat was op verschillende onderwerpen en meer incidenteel", zegt Jansen.

Maar het thema wonen was het onderwerp waarop de partijen elkaar voor het eerst als mogelijke partner begonnen te zien. "Dit onderwerp leeft zowel bij de PvdA als GroenLinks en dan ligt het voor de hand om dit samen op te pakken. Dat rolde als een soort sneeuwbal door en werd een samenwerking steeds evidenter."

Eén partijprogramma

De gesprekken tussen de twee partijen moet volgens Jansen leiden tot een gezamenlijk verkiezingsprogramma. "Hierover zijn al voorverkenningen geweest en begin vorige maand hebben we hier echt serieus naar gekeken."

Over de verschillende culturen binnen de partij maakt Jansen zich geen zorgen. "Cultuur verschilt altijd wel wat en de mensen kennen elkaar nog niet zo goed. Maar daar hebben we onze tijd voor genomen. Daar hebben we ook tijdens de coronacrisis gebruik van gemaakt."

Rond eind november of begin december hopen de twee partijen meer duidelijkheid te geven over de samenwerking. 

Luister het hele interview terug via deze link.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Hoger dan de torenspits

Vandaag om 08:00.

Terugluisteren