ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Provincie start over maand met werk aan Hilversumse natuurgebieden | NH Gooi
  • Thema Werk
  • Dinsdag 31 augustus om 19:38
  • Sjoerd Stoop

De provincie Noord-Holland gaat vanaf oktober van start met het grootschalige werk in de Hilversumse natuurgebieden Anna's Hoeve en Monnikenberg. Het gaat om het afmaken van de zogeheten 'Groene Schakel', de verbinding van de Gooise natuur met de Utrechtse Heuvelrug. Er wordt gestart met graafwerkzaamheden en bomenkap. 

Bomenkap in natuurgebied Anna's Hoeve begonnen
Bomenkap in natuurgebied Anna's Hoeve begonnen Joost Lammers / NH Nieuws

Er moet gegraven worden en ook moeten er bomen worden gekapt om grondwallen aan te leggen rondom de nieuwe natuurbrug. Dat moet gebeuren om het verkeer vanaf het spoor, de nieuwe snelle busbaan en de autoweg af te schermen van het natuur- en recreatiegebied. "Hierdoor ontstaat de rust die dieren nodig hebben om met vertrouwen de oversteek over de natuurbrug te maken. Na de aanleg worden de grondwallen weer beplant", aldus de provincie. 

De twee Hilversumse natuurgebieden staat een hele verandering te wachten. Al het werk moet er voor zorgen dat de gebieden Anna's Hoeve en Monnikenberg aantrekkelijker worden voor dieren, zodat ze de nieuwe natuurbrug ook volop gaan gebruiken. 

Het werk valt onder de zogeheten 'Groene Schakel', waarmee de Gooise natuurgebieden worden verbonden met de Utrechtse Heuvelrug. Daardoor ontstaat volgens de provincie 'een groot, divers en aaneengesloten natuurgebied'. Dat moet de overlevingskansen voor plant- en diersoorten vergroten, zo is de gedachte. Dat gebeurt onder meer met de aanleg van faunapassages en dus de nieuwe natuurbrug bij Anna's Hoeve. 

Procedures en bezwaren

Het werk kent niet alleen maar voorstanders. Zo lopen er momenteel nog twee beroepsprocedures tegen delen van het project. De provincie laat weten te vertrouwen op een goede afloop en daarom dus al te starten met de voorbereidende werkzaamheden. 

Het grootste deel van het project moet nog voor de zomer van volgend jaar worden afgerond. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? De bijeenkomst van 27 november gaat niet door, maar meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

De lunchclub

Vandaag om 12:00.

Terugluisteren