ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Langverwacht Weesper zwemstrandje moet voor volgende zomer klaar zijn | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Politiek
  • Maandag 06 september om 12:42 | bijgewerkt: om 13:24 uur
  • Sjoerd Stoop

Weesp moet voor volgend jaar zomer een stadsstrandje rijker zijn. Er wordt gewerkt aan de komst van een officiële zwemlocatie, als alternatief voor de veelgebruikte Groene Punt, waar zwemmen volgens de gemeente te gevaarlijk is. 

Zwemmen strandje
Zwemmen strandje Adobe Stock

Weesp werkt achter de schermen al langer aan de komst van een stadsstrandje. Verrassend genoeg heeft de waterrijke stad geen echte plek om te zwemmen.

Toch gebeurt het volop: grote groepen Weesper jongeren nemen op zomerse dagen een duik in de Vecht, vanaf de Groene Punt. Dat gebeurt er al jaren, maar de gemeente heeft dat liever niet. Er is veel vaarverkeer en de plek is te onoverzichtelijk om veilig te kunnen zwemmen en varen tegelijk. 

Een erkende en afgebakende zwemplek moet de problemen oplossen. Weesp heeft daarvoor een plek op het oog: een rustig stukje Vecht aan de Lange Muiderweg, waar geen vaarverkeer komt. De afgelopen maanden heeft de stad volop onderzoek gedaan naar onder meer de waterkwaliteit en de veiligheid. Dat lijkt allemaal op orde. 

Strandje en steiger

Weesp gaat het stukje nu klaarmaken voor de komst van het stadsstrandje. Volgens de gemeente is het nu nog geen voor de hand liggende plek om te gaan zwemmen. Dat moet veranderen door een egaal strandje aan te leggen, een grote steiger te maken waar bezoekers op kunnen zonnen en het zwemwater moet worden afgebakend met een drijvende vlonder en een ballenlijn. Daarnaast moeten er onder meer fietsenrekken, vuilnisbakken en mobiele toiletten worden geplaatst. 

Het zwemwater wordt straks met regelmaat gecontroleerd, zodat bezoekers weten dat ze er veilig terecht kunnen. 

Als de gemeenteraad deze maand groen licht geeft voor de aanleg van het strandje, moet het werk snel starten. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werkzaamheden volgend jaar mei klaar. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Vandaag om 21:00.

Terugluisteren