ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Koophuizen van Muider nieuwbouwwijk niet met voorrang naar huurders | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Donderdag 09 september om 11:46 | bijgewerkt: om 12:02 uur
  • Sjoerd Stoop

De koophuizen van de nog te bouwen Muidense wijk Bredius gaan straks toch niet met voorrang naar mensen die een sociale huurwoning in de gemeente achterlaten. De gemeente Gooise Meren heeft laten onderzoeken of dat mogelijk was, maar dat blijkt het niet. 

Bredius Muiden
Bredius Muiden Google Streetview

Door huurders voorrang te geven op de koop van een nieuw huis in de nieuwe Muider wijk, zou de doorstroming op de woningmarkt op gang geholpen worden, zo was de gedachte. Het zou namelijk betekenen dat er meer sociale huurwoningen vrijkomen, waar woningzoekenden weer mee geholpen konden worden. 

Het vastleggen van zo'n regel blijkt echter vrijwel onmogelijk, zo stellen burgemeester en wethouders nu na onderzoek. 

Wel een wens

Gooise Meren laat nu wel als 'wens' opnemen dat de huizen straks bij de eerste verkoop - dus van projectontwikkelaar naar koper - met voorrang naar bestaande huurders gaan. Dat is alleen een stuk minder streng: het is geen eis, maar slechts een voorkeur. Dezelfde wens wordt opgenomen voor de eerste verhuur van de woningen in de nieuwe wijk. 

In de nieuwe wijk Bredius komen negentig nieuwe huizen te staan, 65 huurwoningen en 25 koopwoningen. Eerder werd wel al bedongen dat voor de koopwoningen in de wijk een zelfbewoningsplicht van vijf jaar geldt. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren