ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Kleine corona-demonstratie bij landgoed waar politici regering proberen te vormen | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Zaterdag 18 september om 19:44 | bijgewerkt: om 19:52 uur
  • Jouri Bakker

Tussen de tien en twintig mensen hebben vanmiddag voor de poort van Landgoed Zwaluwenberg aan de Utrechtseweg in Hilversum gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Op dat landgoed zijn momenteel informateur Johan Remkes en de partijleiders bijeen om de impasse rond de vorming van een nieuw kabinet te doorbreken.  

Kleine demonstratie tegen coronamaatregelen bij Landgoed Zwaluwenberg
Kleine demonstratie tegen coronamaatregelen bij Landgoed Zwaluwenberg Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

De demonstranten hadden een spandoek opgehangen met de tekst als 'Stop Big Reset: maak van NL geen China' en droegen borden met teksten als 'het klopt niet' en 'discriminatie is strafbaar'. Daarmee verwijzen ze onder andere naar de verplichting om vanaf volgende week bij onder meer horecagelegenheden een coronatoegangsbewijs te tonen. 

Een woordvoerder van de gemeente Hilversum laat weten dat het om een groep van circa vijftien personen ging die naar verluidt eerder op de dag in Amsterdam meeliep in een mars tegen de coronamaatregelen. "Die moeten hebben gedacht: we gaan nog even naar Hilversum", aldus de woordvoerder.

Kleine demonstratie tegen coronamaatregelen bij Landgoed Zwaluwenberg
Kleine demonstratie tegen coronamaatregelen bij Landgoed Zwaluwenberg Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

"De politie heeft contact gezocht met de woordvoerder van de groep en hen verzocht om weg te gaan." De meeste demonstranten gaven gehoor aan dat verzoek, maar drie van hen besloten te blijven. "De politie is weggegaan, en de marechaussee - die toch al aanwezig is op dat terrein - heeft het in de gaten gehouden. Maar er is niet ingegrepen." 

Uiteindelijk zijn ook de laatste drie demonstranten weggegaan, aldus de woordvoerder. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Ferry Maat Soulshow

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren