ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Verlaten Huizer discotheek tegen de vlakte om plaats te maken voor woningbouw | NH Gooi
  • Thema Wonen
  • Dinsdag 21 september 2021 om 14:46 | bijgewerkt: om 15:20 uur
  • Sjoerd Stoop

De al jaren leegstaande Huizer discotheek Silverdome gaat volgende maand tegen de vlakte. De discotheek moet plaatsmaken voor woningbouw: er komt een groot appartementencomplex, waarvan de bouw volgend jaar februari moet gaan starten. 

Silverdome Huizen
Google Streetview

De Huizer discotheek staat al vele jaren leeg. Twee jaar geleden kwam er een plan om de discotheek plaats te laten maken voor woningbouw dat nu dus van start gaat.

Er moet straks een groot appartementencomplex terugkeren op de plaats van de discotheek. Het gaat om een gebouw met 53 appartementen, waarvan iets meer dan de helft straks verhuurd wordt aan jongeren en de rest wordt klaargemaakt voor verhuur in de vrije sector.

De appartementen worden verdeeld over drie gebouw delen met daaronder een half verdiepte parkeerkelder. De bouw van de appartementen start volgend jaar februari, meer dan een jaar later moet de eerste sleutel aan een huurder worden uitgereikt. 

Sloop en bouwrijp maken

Voordat de bouw kan starten moet de oude discotheek dus weg. De sloop start over ongeveer een maand en gaat zo'n drie weken duren, verwacht de aannemer.

Meteen na de sloop wordt de grond bouwrijp gemaakt. Dit start eind november en gaat naar verwachting tot eind januari volgend jaar duren. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Spreekuur

Vandaag om 09:30.

Terugluisteren