ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Na jaren wachten gaat de sporthal voor sportclub SC Muiden er echt komen | NH Gooi
  • Woensdag 22 september 2021 om 17:48
  • Sjoerd Stoop

Ze hebben er een paar jaar op moeten wachten, maar sportclub SC Muiden kan gaan aftellen naar de komst van haar sporthal. De bouw van de sporthal - met kantine voor de club - gaat vanaf november van start. 

Bredius SC Muiden
Google Streetview

Sportclub SC Muiden moest enkele jaren geleden tot haar grote verdriet wijken voor de nieuwbouwwijk De Krijgsman. Dat leverde een paar felle protesten op en leidde er toe dat de club ongeveer de helft van haar leden kwijtraakte. 

De club streek vier jaar geleden neer op een stuk grond, hemelsbreed enkele tientallen meters van het oude onderkomen. Met vereende krachten bouwden echte clubleden daar een clubhuis van een oude strandtent. De gemeente legde er vier velden aan. 

Echt onderkomen

Het clubgebouw gaat nu plaatsmaken voor het vaste onderkomen van de club: een grote supermoderne sporthal. Het gaat om een hal met ruimte voor kleedkamers, een grote kantine en vanzelfsprekend de sportzaal zelf, die de club straks in twee zalen kan opdelen.

De sportclub wordt de hoofdgebruiker van de hal en kan er straks onder meer zaalvoetballen en zaalhockeyen. Daarnaast worden er straks gymlessen gegeven van de nog te bouwen school in nieuwbouwwijk De Krijgsman. 

De bouw van de sporthal start vanaf november en gaat ongeveer een jaar duren. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Goot op de radio

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren