ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tergooi versoepelt coronamaatregelen: minder mondkapjes, wel afstand houden | NH Gooi
  • Thema Gezondheid
  • Maandag 27 september 2021 om 13:28 | bijgewerkt: om 14:05 uur
  • Sjoerd Stoop

Bezoekers van de ziekenhuizen van Tergooi worden vooralsnog 'gewoon' gevraagd om anderhalve meter afstand van elkaar te houden, ondanks de landelijke versoepelingen van de coronaregels. Wel vervalt de mondkapjesplicht, al vraagt het ziekenhuis het mondkapje op sommige afdelingen wel op te houden. "Het virus is nog niet weg en dus moeten we met elkaar alert blijven", verklaart een woordvoerder.

Het Tergooiziekenhuis in Blaricum
Het Tergooiziekenhuis in Blaricum Tergooi

Het ziekenhuis laat weten voorlopig te blijven werken met de anderhalvemeterregel. Daarnaast blijven de looproutes en onder meer de 'kuchschermen' in de wachtkamers bestaan. 

Een mondkapje opdoen hoeft vanaf nu dus op veel plaatsen niet meer, maar het ziekenhuis vraagt bezoekers op plekken waar geen afstand gehouden kan worden dat wel te doen. Ook geldt er een andere regel voor bezoek aan patiënten op de verpleegafdeling: bezoekers worden dringend verzocht een mondkapje te dragen. 

Het ziekenhuis wijst erop dat het alert wil blijven op de gevaren van het coronavirus. "Wij werken met kwetsbare mensen en weten ook dat het seizoen met andere virussen, zoals de griep, voor de deur staat", aldus het ziekenhuis. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren