ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizers helpen voedselbank aan top-opbrengst: 450 volle kratten met spullen | NH Gooi
  • Thema Het weer
  • Maandag 11 oktober 2021 om 14:31 | bijgewerkt: om 14:47 uur
  • Sjoerd Stoop

Huizers hebben afgelopen zaterdag gul gegeven aan de voedselbank. De grote actie om de voorraden van de Gooise voedselbank weer op peil te brengen waren een succes, zo stelt de voedselbank zelf. De opbrengst: 450 volle kratten met boodschappen. 

Voedselbank stock
Voedselbank Gooi en Omstreken

De voedselbank stond zaterdag op meer dan tien plekken met een kraampje om Huizers te vragen producten te doneren. De actie werd groots aangepakt, omdat als gevolg van de coronacrisis de voorraden flink geslonken zijn. Dat komt onder meer omdat de vraag naar voedselpakketten toenam. 

De voedselbank kan voorlopig weer even voort. De 450 grote kratten waren gevuld met zeker 11.000 producten. Er werden vooral houdbare producten gedoneerd, want daar was het grootste tekort aan. 

Verse producten

De grote actie van afgelopen zaterdag was voorlopig nog niet de laatste. De voedselbank gaat weer vaker met kraampjes naar supermarkten door de hele regio. Daarnaast hoopt de voedselbank op hulp van ondernemers: naast houdbare producten zijn er ook verse producten als kaas en eieren nodig. De voedselbank hoopt dat ondernemers daar structureel aan kunnen helpen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Goot op de radio

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren