ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bewoners zijn klaar met strenge regels: "Onze straat is blijkbaar te mooi voor zonnepanelen" | NH Gooi

Zestien bewoners van de Siriusstraat in Hilversum hebben er genoeg van. Gezamenlijk willen ze zonnepanelen op hun daken leggen, maar keer op keer wordt hun plan door de gemeente afgewezen.

siriusstraat
siriusstraat

Ongeveer 35 procent van Hilversum valt onder het beschermd stadsgezicht. Voor deze woningen, verdeeld over drie verschillende wijken, gelden strengere regels, onder andere omtrent het plaatsen van zonnepanelen.  

Estetische gronden

De zestien bewoners trekken juist samen op om geen allegaartje van typen en vormen panelen te krijgen. Uniform en op elkaar afgestemd, zodat het er netjes uit komt te zien.  "We doen het juist op estetische gronden", vertelt buurtbewoner Bas Engelblik. Hij begrijpt er niets van dat hun plan tot tweemaal toe is afgewezen. "We kopen samen in en het wordt ook collectief geplaatst. De gemeente wil eigenlijk dat er minder panelen geplaatst worden. Hierdoor kunnen we maar een derde van de capaciteit gebruiken."

"Het is als steggelen over de kleur van de boegspriet van de Titanic"
Buurtbewoner aart

Met een spandoek probeert de buurtbewoners op ludieke wijze hun mening bij de gemeente kenbaar te maken. 'Onze straat is te mooi voor zonnepanelen, volgens de Gemeente Hilversum', hebben ze erop geschreven.

De buurt gaat binnenkort weer in gesprek met de welstandcommissie. Daarna hopen zij de gemeenteraad te mogen toespreken.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? De bijeenkomst van 27 november gaat niet door, maar meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

De lunchclub

Vandaag om 12:00.

Terugluisteren