ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversummer (29) gepakt na dollemansrit over de snelweg om neppistool en vuurwerk | NH Gooi
  • Thema Hulpdiensten
  • Woensdag 27 oktober 2021 om 17:06 | bijgewerkt: om 17:08 uur
  • Eline Ploch

Na een tientallen kilometerslange achtervolging tussen Den Haag en het Utrechtse Maarssen heeft de politie gisteravond een 29-jarige Hilversummer van de weg geplukt. De man zou zonder rijbewijs hebben gereden, maar werd gepakt met een neppistool en een tas vuurwerk. 

Politie stock
Politie stock Politie

De politie kwam de man op het spoor na een signaal van kentekenherkenningsapparatuur langs de weg. Dat systeem sloeg alarm omdat de man mogelijk zonder rijbewijs een auto bestuurde. 

Toen de bestuurder een stopteken negeerde, besloot de politie de achtervolging in te zetten. Een gevaarlijke tocht met een tiental politievoertuigen van Gouda naar Maarssen volgde. Hierbij werden snelheden behaald tot wel 190 kilometer per uur. De verdachte negeerde volgens de politie bovendien rode verkeerslichten en vertoonde gevaarlijk rijgedrag.

Vuurwapen en vuurwerk

Toen de man uiteindelijk kon worden aangehouden, troffen agenten in het voertuig een nepvuurwapen en een tas met illegaal vuurwerk aan. 

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. De zaak is nu in onderzoek.Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? De bijeenkomst van 27 november gaat niet door, maar meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Vroeger of Later

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren