ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Drie tips over zware mishandelingen op Mallorca, maar gouden tip ontbreekt nog | NH Gooi
  • Thema Hulpdiensten
  • Woensdag 10 november 2021 om 16:26 | bijgewerkt: om 16:28 uur
  • Sjoerd Stoop

De recherche heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht van gisteravond drie tips gekregen over de zware mishandelingen op het Spaanse eiland Mallorca van afgelopen zomer,  Waar de tips zich precies op richten is niet duidelijk, al staat volgens de politie wel vast dat de gouden tip er nog niet tussen zit. 

Mallorca gedenkplek Carlo Heuvelman
Mallorca gedenkplek Carlo Heuvelman NOS

Justitie loofde gisteren een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip in het onderzoek naar de zware geweldsincidenten op Mallorca, afgelopen zomer.

Een groep Gooise jongens wordt daar verdacht van de doodslag van Carlo Heuvelman, enkele pogingen tot doodslag en openlijk geweld. Dat gebeurde voor een café in badplaats El Arenal en op de boulevard van het stadje. Acht jongens uit de groep van dertien Gooise vakantiegangers zijn ondertussen door de Nederlandse politie aangewezen als verdachten, vijf van hen staan komende week voor het eerst voor de rechter

'Mogelijk cruciale' getuige

Er wordt nu onder meer gezocht naar een 'mogelijk cruciale' getuige van het geweld. Het gaat om een man die de vooral de zware mishandelingen van Heuvelman van dichtbij heeft gezien en zeer waarschijnlijk ook gefilmd heeft.

De man - vermoedelijk een Nederlandse man met een lichtblond haar en een Amsterdams accent - staat op beeldmateriaal van andere getuigen. 

Onderzoek naar mishandelingen

De politie benadrukt dat zijn mogelijke beeldmateriaal kan helpen om tot in de details duidelijk te krijgen wat er die bewuste uitgaansnacht op Mallorca precies is gebeurd en wie welke rol speelde. Zelfs als de getuige geen videobeelden heeft, wil de recherche hem graag spreken. Benadrukt wordt dat de man niet als verdachte, maar echt als getuige wordt gezien. 

Naast de zoektocht naar de tot nu toe verder onbekende getuige, roept de politie ook enkele anonieme tipgevers op om zich nog een keer te melden. De recherche heeft nog een aantal aanvullende vragen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? De bijeenkomst van 27 november gaat niet door, maar meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Vroeger of Later

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren