ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Vuurwerkverbod zet ook streep door centrale Hilversumse vuurwerkshow | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Afgelopen maandag om 13:14 | bijgewerkt: om 13:15 uur
  • Sjoerd Stoop

Het vuurwerkverbod dat komende jaarwisseling net als afgelopen jaar geldt, betekent ook dat er een streep gaat door de grote centrale vuurwerkshow op het Hilversumse Marktplein. Dat bevestigt de gemeente Hilversum. 

Vuurwerk stock
Vuurwerk stock Adobe Stock

Er mag komende jaarwisseling wederom geen vuurwerk worden afgestoken. Dat gebeurt om de zorg en hulpverleners te ontlasten: de zorg en hulpverleners hebben het door het alsmaar oplopende aantal coronabesmettingen en het handhaven van de maatregelen al erg druk. Extra handhaven en het helpen van eventuele vuurwerkslachtoffers kan daar niet bij, zo is de gedachte. 

Het kabinet had aanvankelijk het plan om komende jaarwisseling geen vuurwerkverbod te laten gelden, maar kwam er na druk van de burgemeesters toch op terug. 

Geen vuurwerkshow

Als mensen zelf geen vuurwerk mogen afsteken, gaat er voor het tweede achtereenvolgende jaar ook geen vuurpijl van de traditionele Hilversumse vuurwerkshow de lucht in. Hilversum houdt al zeker acht jaar zo'n show als tegenhanger voor het zelf afsteken van vuurwerk, waar de gemeente al jaren het liefst van af wil. 

Hilversum noemt het vuurwerkverbod dan ook als voornaamste reden om de vuurwerkshow af te gelasten. "Dat verbod geldt voor het hele land, dus ook voor ons", stelt een woordvoerder van de gemeente Hilversum. "We hebben daarom dus besloten dat de show niet doorgaat." 

Een andere reden om de show niet door te laten gaan is het nog altijd hoge aantal coronabesmettingen. Met veel mensen samen op het Marktplein naar vuurwerk gaan kijken, is vooralsnog niet verantwoord. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? De bijeenkomst van 27 november gaat niet door, maar meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

De lunchclub

Vandaag om 12:00.

Terugluisteren