ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse winkeliers en horeca: 'Blijf vooral komen en winkel veilig' | NH Gooi
  • Dinsdag 30 november 2021 om 15:18 | bijgewerkt: om 15:19 uur
  • Sjoerd Stoop

De Hilversumse centrumwinkeliers en horecaondernemers roepen Hilversummers op om hun sint- en kerstaankopen de komende weken vooral lokaal te blijven kopen, maar dat wel zo veilig mogelijk te doen. "Het blijft belangrijk om vanwege corona en het voorkomen van besmettingen rekening te houden met elkaar door het in acht nemen van de geldende coronamaatregelen", zo stellen ze. 

Drukte in het centrum van Hilversum
Drukte in het centrum van Hilversum NH Nieuws/Mark Arents

De Hilversumse winkeliers hebben de omzet van de decemberaankopen hard nodig, nu ze door de strenge coronamaatregelen een deel van hun omzet zijn misgelopen. De hoop is daarom dat alle sinterklaas- en kerstcadeaus door Hilversummers niet online, maar lokaal worden gekocht. Kortom: ze hebben drukte nodig. 

De winkeliers doen dan ook - samen met de wethouder - een dringende oproep om naar het centrum te komen. "De deuren van onze Hilversumse winkeliers, horecaondernemers en dienstverleners staan ook nu voor iedereen wijd open. We moedigen u aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van deze uitnodiging en onze lokale ondernemers te steunen door juist bij hen uw inkopen te doen. Samen kunnen we zo het mooie winkelaanbod en het gezellige centrum nog een belangrijke boost geven dit jaar", zegt wethouder Gerard Kuipers van economie. 

Toch willen de winkeliers, vanwege het weer oprukkende coronavirus, niet dat het letterlijk druk wordt. Bezoekers van het centrum worden opgeroepen drukke momenten te mijden en op rustigere tijdstippen te komen. Eenmaal in het centrum wordt winkelend publiek gevraagd om de belijning en andere aanwijzingen op te volgen. 

Drukte op straat

Het winkelend publiek kan vooraf controleren of het druk is in het centrum van Hilversum met behulp van de 'druktemeter'. Dat systeem houdt met meerdere sensoren in de gaten of er niet te veel mensen samenkomen op straat. "Het blijft een handig hulpmiddel", zeggen de winkeliers. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

ONAIRWIN

Afgelopen dinsdag om 19:00.

Terugluisteren