ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversums stadparkje wordt verplaatst naar andere kant van het spoor | NH Gooi
  • Maandag 06 december 2021 om 17:15 | bijgewerkt: dinsdag 07 december 2021 om 09:56 uur
  • Sjoerd Stoop

Het Hilversumse stadsparkje De Kwekerij heeft voor zeker vijf jaar een ander onderkomen: het parkje verhuist van de ene kant van het spoor naar de andere kant van het spoor en staat vanaf volgend voorjaar op het Oosterspoorplein. 

De Kwekerij in Hilversum
De Kwekerij in Hilversum De Kwekerij

Het Hilversumse stadsparkje moet vertrekken, omdat het stationsplein op de schop gaat. Dat was geen verrassing: toen het parkje een jaar geleden neerstreek voor het station, was al bekend dat het tijdelijk was. 

Toch is de 'groene hotspot' zo goed bevallen dat Hilversum het dolgraag wil behouden. Er werd de afgelopen maanden daarom volop gezocht naar een andere plek. 

Die andere plek is nu dus gevonden op het Oosterspoorplein. Het stadsparkje, waar nu onder meer een jeu-de-boulesbaan en een koffietent zitten, verhuist volgend voorjaar en blijft er voor zeker vijf jaar staan. Dat bekent niet alleen dat het stadsparkje blijft bestaan, maar volgens de gemeente ook dat het Oosterspoorplein aantrekkelijker, groener en veiliger wordt. 

Andere ondernemers

Nu het stadsparkje blijft, wordt er ook gekeken naar nieuwe ondernemers die een plekje in De Kwekerij willen opvullen. Hilversum Marketing gaat daar naar op zoek. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? De bijeenkomst van 27 november gaat niet door, maar meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Vroeger of Later

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren