ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Brand in appartementencomplex Weesp: vijf bewoners naar het ziekenhuis | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Gezondheid
  • Dinsdag 04 januari 2022 om 19:31 | bijgewerkt: woensdag 05 januari 2022 om 12:17 uur
  • AT5/NH Amsterdam

In een appartementencomplex voor ouderen aan de Wintertuin in Weesp is vanavond rond half zes brand uitgebroken. Meerdere bewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht.  

 Brand in wijkcentrum Weesp
Inter Visual Studio / Jan Peter Otto

Door het vuur kwam er veel rook vrij. Volgens getuigen zijn er meerdere eenheden van de brandweer ter plaatse gekomen om de brand te bestrijden. De brandweer had het vuur korte tijd later onder controle. 

Slachtoffers 

In totaal zijn vijf bewoners naar het ziekenhuis gebracht. Vier mensen hadden rook ingeademd; een persoon had brandwonden. Hoe ernstig deze verwondingen waren, is niet duidelijk. 

Nog eens elf bewoners van het complex zijn, vanwege de brand, geëvacueerd. Zij zijn in eerste instantie opgevangen in de brandweerkazerne van Weesp. De brandweer heeft de brand rond half acht volledig geblust. Alle bewoners konden 's avonds in de gemeenschappelijke ruimte van Wijkcentrum Wintertuin verblijven.  

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De brandweer doet daar verder onderzoek naar.  

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via tikfout@nhmedia.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren