ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Unicum voor skiër Maarten Meiners: hij mag naar de Olympische Spelen | NH Gooi
  • Vrijdag 14 januari om 23:21 | bijgewerkt: om 23:24 uur
  • Stef Swagers

Naarder Maarten Meiners mag zich volgende maand olympiër noemen. De skiër is door NOC*NSF 'op basis van bijzondere omstandigheden' toegevoegd aan de olympische ploeg. Het is zeventig jaar geleden dat Nederland vertegenwoordigd was bij het skiën op de Olympische Spelen.

Maarten Meiners
Maarten Meiners Pro Shots / Gepa

"Ik ben ongelofelijk dankbaar dat NOC*NSF oog heeft voor de bijzondere omstandigheden van de afgelopen twee seizoenen en in het verlengde daarvan de status van alpineskiën als mondiale topsport erkent. Dit is een droom waar ik vijftien jaar lang aan gewerkt heb", reageert Meiners via de Nederlandse Skivereniging.

Trotse kaaskop

"Constant ben ik bezig geweest het beste uit mezelf te halen. Het was voor mij dan ook een mijlpaal om twee maal in die top 30 te finishen. Dan zit je zogezegd in de finale en daar ben ik als kaaskop heel erg trots op. Ook ben ik iedereen die me gesteund heeft enorm dankbaar voor de afgelopen jaren."

De eis van de sportkoepel was in principe dat Meiners één keer in de top 8 of twee keer in de top 16 moest eindigen bij een wereldbekerwedstrijd. Het beste resultaat van de Noord-Hollander is twee keer een 25e plaats.

"Een gelijke kans op optimale voorbereiding op dit seizoen werd hem ontnomen"
Nederlandse skivereniging-directeur Wopke de Vegt

Meiners, die uit gaat komen op de reuzenslalom, had volgens NOC*NSF echter te veel nadeel van verschillende coronamaatregelen in Europa. "Skigebieden bleven bijvoorbeeld alleen open voor de eigen, nationale teams. Een gelijke kans op optimale voorbereiding op dit seizoen werd hem dus ontnomen", zegt Wopke de Vegt van de Nederlandse skivereniging.

Ook de Nederlandse Adriana Jelinkova zal actief zijn in Peking. Op de Spelen van 1952 in Oslo stonden er voor het laatst Nederlandse skiërs aan de start.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • All Inclusive | Vandaag om 19:00.
  • Ton Ensink is je gastheer in het muzikale en informatieve All Inclusive hotel.
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren