ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Versoepeling lonkt voor horeca: deze Noord-Hollandse ondernemers staan te trappelen | NH Gooi
  • Thema Het weer
  • Zondag 23 januari 2022 om 20:32 | bijgewerkt: om 20:34 uur
  • Imke Renee Slump

Als het een beetje meezit opent komende week de horeca haar deuren weer. Als we de geruchten mogen geloven gaat het kabinet de coronaregels verder versoepelen. En dat betekent dat voor onder meer de Weesper bierbrouwerij Wispe en het Haarlemse restaurant Roast Chicken Bar dat de eerste voorbereidingen al achter de rug zijn. 

NH Nieuws

Door de leidingen van de Weesper brouwerij stroomt ondertussen alweer veel meer bier dan de laatste maanden. "De horeca gaan weer open, dus we moeten opschalen in de brouwerij", vertelt Jitze Vellenga van de brouwerij. Hij is er ontzettend blij mee, want het was wel nodig. "Nog langer dicht zijn was wel echt zwaar geweest."

Ook voor restauranteigenaar Michael Kras van onder meer het Haarlemse restaurant Roast Chicken Bar kan voorzichtig al de vlag uit. "Het zijn nog geruchten, maar ik heb goeie hoop", blijft hij nog een beetje voorzichtig. Door alle lockdowns zijn zijn zaken lang dicht geweest, dus wil hij de opening goed vieren. "We zijn aan het voorbereiden alsof we voor het eerst opengaan. Het moet echt weer een feestje worden."

"Toen we dicht gingen, stroomde een groot deel van ons personeel weg naar de lokale supermarkt en zelfs naar de GGD"
Jitze Vellenga van Brouwerij Wispe

Wel een kanttekening

Hoe fijn de verwachte aanstaande versoepelingen ook zijn, het is nog geen hosanna voor de horecaondernemers. Door alle lockdowns is niet alleen de portemonnee leeg, maar is ook een deel van het personeel afgehaakt.

"Op het moment dat we dicht gingen, stroomde een groot deel van ons personeel weg naar de lokale supermarkt en zelfs naar de GGD. Dus we moeten weer een heel nieuw personeelsteam optuigen", vertelt Jitze. Ook Michael probeert er van alles aan te doen om zijn personeel te behouden: "Ook bij ons is een deel van onze medewerkers vertrokken."

Gasten staan te trappelen

Personeelstekort of niet, de gasten staan wel te popelen om te komen borrelen of eten. Jitze: "Je ziet dat mensen merken: hé, de horeca gaat weer open. Dus de reserveringen stromen binnen."

Ook bij de zaken van Michael staan de reserveringen voor woensdag al ingepland en daar hij ziet hij erg naar uit. "Er zullen beperkingen zijn, maar we zijn vooral erg blij om weer aan de slag te kunnen gaan."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren