ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversums poppodium vervroegt concerten om aan nieuwe sluitingstijd te voldoen | NH Gooi
  • Dinsdag 25 januari 2022 om 20:00 | bijgewerkt: donderdag 27 januari 2022 om 22:15 uur
  • Daan Visser

Het Hilversumse poppodium de Vorstin gaat haar concerten zoveel mogelijk proberen te vervroegen om zo aan de nieuwe sluitingstijd te voldoen. Dinsdagavond tijdens de persconferentie heeft het kabinet bekendgemaakt dat de culturele sector onder voorwaarden tot 22.00 uur open mag. 

Podium de Vorstin Hilversum
Google Streetview

Voor een poppodium als de Vorstin, dat voornamelijk concerten tot laat in de avond houdt, komt een sluitingstijd van 22.00 uur niet goed uit. Directeur Wilco Witte zegt blij te zijn met de versoepelingen maar plaatst kanttekeningen. "Het is wel zo dat een museum veel meer gebaat is bij deze versoepelingen. Bij muziek wil je dat in een volle zaal in de avond doen", zegt Witte.

Daarom heeft het poppodium besloten zoveel mogelijk concerten - mits het uitkomt - te vervroegen. Zo moeten de artiesten ermee instemmen, iets waar niet elke artiest voor open staat. "Sommigen zeggen dat hun muziek niet gebaat is bij een niet-gevulde zaal met zitplaatsen, dus die wachten tot dat weer kan."

Gooise cultuursector

Andere Gooise culturele instellingen laten weten niet ontevreden te zijn over de versoepelingen. Wel spreken zij de hoop uit dat deze versoepelingen een snelle opstap zijn naar het volledig loslaten van de maatregelen. Ze hopen dinsdagavond tijdens de persconferentie op meer perspectief naar dat moment. 

Ook de anderhalve meter in de zalen is voor de Vorstin moeilijk. De grootste zaal heeft plaats voor achthonderd mensen, maar met de anderhalvemetermaatregelen kunnen er maar tachtig mensen in. "Dan moet een artiest tien keer spelen om het gemis te compenseren."

De Vorstin hoopt op een duidelijke routekaart richting het volledig loslaten van de maatregelen, zodat concerten met volle zalen tot laat in de avond en nacht weer mogelijk zijn.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren