ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise filmtheaters houden benefietvoorstelling voor Oekraïne | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Thema Goede doelen
  • Donderdag 03 maart 2022 om 10:43 | bijgewerkt: om 10:44 uur
  • Ingmar Meijer

De filmtheaters van Hilversum en Bussum houden zondag een benefiet om geld op te halen voor Oekraïense vluchtelingen. De twee theaters vertonen de film 'Donbass'. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het goede doel. 

Filmtheater Hilversum
Google Streetview

De filmhuizen doen mee aan de landelijke actie van Imagine Filmdistributie, die zondag op meerdere locaties benefietvoorstellingen houdt. Het op te halen geld is bedoeld om de gevluchte mensen uit Oekraïne te steunen. "Onze gedachten gaan uit naar haar inwoners, die niets liever willen dan leven in veiligheid en vrede", melden de filmtheaters. 

Oekraïense oorlog

Donbass is gemaakt door de Oekraïnse regisseur Sergey Loznitsa en kwam uit in 2018. Donbass is de regio in het oosten van Oekraïne, waar separatisten in 2014 de volksrepublieken Dontesk en Loegansk uitriepen. Hierna brak er oorlog uit tussen het Oekraïense leger en pro-Russische rebellen.

In de film schetst Loznitsa met 'gitzwarte een maatschappij in verval, terwijl absurde komedie gaandeweg omslaat in absurde tragedie', zoals de omschrijving luidt. 

Ivana Ivkovic leidt de film in beide filmhuizen in. Dat doet de politiek filosoof en cultuurdenker eerst in Bussum. Daarna belicht de in Belgrado geboren spreker ook in Hilversum de actualiteit van de huidige situatie in Oekraïne in relatie tot de film Donbass. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren