ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Overstap naar elektrische bussen in 't Gooi nog onduidelijk: 'ergens in de zomer' | NH Gooi
  • Thema Verkeer
  • Dinsdag 22 maart om 12:25 | bijgewerkt: maandag 21 november om 16:50 uur
  • Daan Visser

Vervoersorganisatie Transdev is nog steeds druk bezig met de overstap van bussen op fossiele brandstof naar elektrisch. Maar wanneer precies de overstap gemaakt gaat worden is nog onduidelijk. "We gaan voor de  zomer, maar dat is natuurlijk een rekbaar begrip", laat de woordvoerder weten. 

Bus Gooi en Vechtstreek
Bus Gooi en Vechtstreek Transdev

Om tegemoet te komen aan de klimaatdoelen en de CO2-uitstoot terug te dringen wil ook Transdev haar steentje bijdragen. Wanneer deze overstap exact gemaakt gaat worden is nog onduidelijk. Dit komt door meerdere aspecten waar het vervoersbedrijf rekening mee moet houden. Alleen de vloot vervangen van bussen op fossiele brandstof naar elektrisch is namelijk bij lange na niet genoeg.

Zo zijn de elektrische bussen en nodige apparatuur nog niet allemaal aangekomen in 't Gooi. Daardoor is ook de infrastructuur nog niet volledig gerealiseerd.

Nieuwe trajecten

Ook moet er opnieuw naar de trajecten gekeken worden. "Normaal gooide je de tank vol en reed je de hele dag door 't Gooi. Nu moet je op bepaalde punten snel kunnen opladen en rekening houden met de temperatuur die invloed kan hebben over de hoeveelheid kilometers die je kan rijden", legt de woordvoerder uit.

De chauffeurs krijgen cursussen over het rijden in elektrische bussen. "Sommige chauffeurs rijden sinds jaar en dag in een bus, die moeten ook leren elektrisch te rijden en weten waar ze rekening mee moeten houden."

De passagiers zullen van de rit zelf weinig merken wanneer ze voor het eerst in een elektrische bus zitten, "behalve natuurlijk dat de bus zelf een stuk stiller zal zijn."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren