ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bussumer worstelt met twee overvallers, politie vindt vuurwapen bij buurtonderzoek | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Thema Hulpdiensten
  • Donderdag 14 april 2022 om 13:09 | bijgewerkt: om 13:12 uur
  • Redactie

Dat de inbraak in een woning aan de Potgieterlaan in Bussum vanmorgen niet succesvol is verlopen, is te danken aan de bewoner. Omdat de bewoner zich goed verweerde, kozen de twee ongewenste gasten het hazenpad zonder iets buit te maken. Wel raakte de Bussumer lichtgewond door de worsteling. Deze confrontatie had heel wat slechter kunnen aflopen, aangezien de politie in de buurt van de woning een vuurwapen op straat heeft gevonden. 

Politie politielint stock algemeen

Zo rond de klok van 6.00 uur wordt de Bussumer wakker in zijn huis vanwege een geluid. Niet heel veel later staan twee overvallers in zijn woning. Het duo bedreigt de man en eist dat hij een aantal spullen afgeeft. 

Schrikken

In eerste instantie loopt de man gedwee mee met de overvallers, maar ineens besluit de bewoner zich te verzetten. Er ontstaat een worsteling. De twee schrikken er zo van dat zij meteen vluchten in de richting van de Brediusweg. 

De bewoner raakt zelf door de vechtpartij lichtgewond. Nadat de hulpdiensten waren gealarmeerd, is hij door ambulancepersoneel nagekeken. Een trip naar het ziekenhuis was niet nodig. 

Vuurwapen

Politieagenten zijn bij aankomst aan de Potgieterlaan meteen gaan zoeken naar de daders. Het tweetal was gevlogen. Wel vonden agenten tijdens het buurtonderzoek een vuurwapen op straat. Of deze van de overvallers is, is nu nog onduidelijk. 

De recherche is nog volop bezig met het onderzoek naar de mislukte inbraak in Bussum. Het politiekorps hoopt dat getuigen of buurtbewoners die camerabeelden hebben zich melden. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren