ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 'Overlastgevend' gezin mag na beschieting huis in Hilversumse straat blijven wonen | NH Gooi
  • Thema Wonen
  • Dinsdag 26 april om 11:55 | bijgewerkt: om 12:26 uur
  • Redactie 't Gooi

De bewoners van het huis aan de Hilversumse Jan van der Heijdenstraat dat afgelopen november 's nachts werd beschoten mogen voorlopig nog in hun buurt blijven wonen. De buren klagen al langer over overlast van de bewoners en de beschieting van het huis was de druppel voor Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. De woningcorporatie wil het gezin hun huis uitzetten, maar de rechter heeft daar nu een stokje voor gestoken. 

Beschoten woning Jan van der Heijdenstraat in Hilversum
Beschoten woning Jan van der Heijdenstraat in Hilversum NH Nieuws

Nadat het huis van het Hilversumse gezin afgelopen november werd beschoten, besloot toenmalig burgemeester Pieter Broertjes het huis al te verzegelen voor een paar maanden. De bewoners tekenden met succes beroep aan. De bestuursrechter oordeelde eerder deze maand dat de sluiting van het huis onterecht was, omdat de bewoners volgens de rechter zelf niets aan de beschieting konden doen.

De bewoners mochten weer terug naar huis, al tekende de gemeente wel weer beroep aan tegen het oordeel van de rechter. 

De beschieting van het huis zorgde afgelopen najaar voor veel onrust in de Hilversumse straat. Buurtbewoners schrokken zich rot en zeiden al langer veel overlast van het gezin te hebben. 

Woningcorporatie wil gezin weg hebben

De beschieting en de klachten waren ook de woningcorporatie niet ontgaan. De woningcorporatie besloot om het gezin definitief uit hun huis te zetten en verscheurde het huurcontract. 

Het gezin stapte naar de rechter om dat te voorkomen. En met succes. Volgens de rechter heeft de woningcorporatie nog onvoldoende argumenten om de Hilversummers hun huis uit te zetten, vooral omdat onduidelijk is of hun huis na de beschieting terecht werd gesloten. De rechter moet daar nog een definitief oordeel over vellen en pas als dat gebeurt is, is de woningcorporatie weer aan zet. 

Geen goede huurders

De woningcorporatie stelt dat de beschieting niet het enige incident is waarom het Hilversumse gezin weg moet. De woningcorporatie noemt de overlast die het gezin veroorzaakt en stelt dat de Hilversummers 'zich niet als goede huurders gedragen'. 

De leden van het gezin zouden zich volgens de woningcorporatie bezig houden met criminele activiteiten, waardoor andere buren zich onveilig voelen. De rechter ziet daar niet genoeg bewijs voor. Er zijn wel meldingen van buren, maar het is niet duidelijk of de overlast daadwerkelijk toe te wijzen is aan het bewuste gezin. Daar komt volgens de rechter nog eens bij dat het gezin niet wist dat de buurt overlast van hen ervaart, er is nooit eerder aan de bel getrokken bij hen. Het gezin geeft aan daar wel voor open te staan. 

Kortom: er zitten volgens de rechter nog genoeg losse eindjes aan het besluit om het gezin op straat te zetten. Voorlopig mogen ze nog 'gewoon' aan de Jan van der Heijdenstraat blijven wonen, al kan dat op een later moment zeker nog veranderen als een andere rechter besluit dat de eerste sluiting van hun huis toch terecht was. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren