ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Erwin G. bekent dumpen lichaam vriendin in Muidertrekvaart na overlijden bondageseks | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Donderdag 12 mei 2022 om 14:11 | bijgewerkt: om 14:21 uur
  • Daan Visser

De 47-jarige Erwin G. heeft tijdens zijn hoger beroep toegegeven dat hij betrokken was bij de dood van zijn vriendin Edita Moliené in Bussum. In de rechtbank gaf hij toe haar lichaam in de Muidertrekvaart gedumpt te hebben na bondageseks waarbij ze om het leven kwam. 

Edita en opblaasbad
Politie

In de rechtbank van Leeuwarden gaf G. zijn nieuwe verklaring. Hij stelt dat hij haar niet met opzet iets aangedaan heeft. Volgens hem is de 42-jarige Naardense omgekomen tijdens bondageseks. De vrouw zou toen onwel zijn geworden en het lukte G. niet haar weer bij te brengen.

Het zou volgens hem gaan om een samenloop van omstandigheden, er was sprake van paniek en mogelijk een psychose. Ook speelden drugs een rol. Uiteindelijk besloot hij het lichaam van Moliené in de Muidertrekvaart te dumpen.

Op 20 september 2018 werd het levenloze lichaam van Edita aangetroffen in de Muidertrekvaart. Haar lichaam was opgerold en vastgesnoerd in een opblaaszwembadje. Hiervoor werd G. in 2020 veroordeeld tot 14 jaar en 6 maanden, voor doodslag, het wegmaken van een lijk en verboden wapenbezit. 

G. bleef verklaren onschuldig te zijn en ging in hoger beroep, waarin hij nu deze bekentenis doet. Ook geeft G. nu aan te willen meewerken aan een onderzoek naar zijn geestelijke gezondheid in het Pieter Baan Centrum, wat hij eerder weigerde.

De rechtbank heeft besloten de zaak aan te houden om nader onderzoek te doen naar de wonden op het lichaam en het touw wat gebruikt is tijdens het misdrijf. Na november gaat de zaak verder behandeld worden. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren