ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Voedselbank Gooi & Omstreken helpt Oekraïeners met pakketen, al honderd uitgedeeld | NH Gooi
  • Donderdag 19 mei 2022 om 14:00
  • Daan Visser

De Voedselbank Gooi & Omstreken schiet de gemeenten in de regio te hulp bij de ontvangst van Oekraïense vluchtelingen. Tot nu toe zijn er al ruim honderd Oekraïense gezinnen geholpen door de Gooise voedselbank.

Voedselbank-Gooi

De Gooise gemeenten zorgen voor leefgeld en maaltijden voor de vluchtelingen, afhankelijk van het soort opvang wat ze krijgen. Vluchtelingen die nog geen hulp hebben gekregen krijgen bij de voedselbank direct een noodpakket en het adres van de gemeente waar ze zich kunnen inschrijven.

Zodra ze een BSN-nummer en een bankrekening krijgen vervalt het voedselpakket. Ongeveer vier weken kunnen de Oekraïeners in aanmerking komen voor een pakket. "Het zal niet bijten met de levering aan andere cliënten", verzekert een medewerker van de Gooise Voedselbank. 

Tot nu toe heeft de Gooise voedselbank ruim honderd gezinnen uit Oekraïne hulp kunnen bieden met een voedselpakket. De meeste van deze gezinnen zijn gevestigd in Laren, Baarn en Soest. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren