ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bewoners van drie beschadigde woningen in Huizen kunnen nog niet terug | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Hulpdiensten
  • Dinsdag 07 juni 2022 om 13:04 | bijgewerkt: om 14:42 uur
  • Daan Visser

De bewoners van drie door brand beschadigde woningen in een appartementencomplex in Huizen kunnen nog niet terug. Dat stelt de Brandweer Gooi- en Vechtstreek. De andere bewoners van het gebouw aan de Huizermaatweg zijn inmiddels wel weer in hun huis. 

Uitslaande brand Huizen
Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

Het appartement waar de brand was ontstaan, als de twee onderliggende appartementen, waren te zwaar beschadigd door brand-, rook- en waterschade door het blussen. Daardoor kunnen de bewoners van deze drie woningen voorlopig nog niet terug.

De woordvoerder van de Gooise brandweer laat wel weten dat het veel erger had kunnen uitpakken. "Door gelijk de woning binnen te gaan en vanuit daar te blussen, in plaats vanuit buiten naar binnen, heeft ervoor gezorgd dat de brand niet verder uitsloeg naar de naastgelegen woningen", zo laat hij weten. "Wij hebben goed gehandeld."

Zondagmiddag rond half vijf ontstond in een woning op de derde verdieping van het appartementencomplex aan de Huizermaatweg. De bewoners van het complex werden snel opgevangen in de nabij gelegen Oosterlichtkerk. De meeste bewoners konden daarna snel weer terug hun woning in. Er zijn geen gewonden gevallen. 

De brandoorzaak is nog niet duidelijk. Dat wordt op dit moment nog onderzocht.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren