ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Parachutist breekt arm in de lucht en maakt noodlanding in woonwijk | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Zaterdag 18 juni 2022 om 12:24 | bijgewerkt: om 16:39 uur
  • Thijs de Kreij

De angst van iedere parachutist werd gister werkelijkheid voor een beginnende springer van Skydive Hilversum. De man brak na het openen van zijn parachute zijn rechterarm, waarna hij de controle verloor. Met slechts één functionerende arm wist de man toch met beide benen op de grond te komen. Door een nauwkeurig uitgevoerde noodlanding kwam de springer met de schrik vrij.

Parachutist maakt noodlanding na het breken van zijn arm
Caspar Huurdeman Fotografie

Chef-instructeur Erik de Kok van Skydive Hilversum legt uit hoe het ongeluk kon gebeuren: "De springer leert om zijn parachute te openen met zijn buik naar beneden, je moet naar de grond kijken en de parachute moet naar de lucht wijzen. Maar hij lag juist op zijn rug toen hij het opende." 

Toen de parachutist met zijn rug naar beneden lag en zijn parachute opende, schoot dat met een enorme kracht omhoog. De rechterarm van de springer is daarbij in de knel geraakt, waarna deze brak. Met slechts één arm kun je de parachute niet volledig besturen, dus moest de man een noodlanding maken.

"Dit is hetzelfde als een vliegtuig waarvan de motor kapot gaat en het onverhoopt ergens moet landen. Maar dat een springer een ongeluk krijgt tijdens de sprong gebeurt zelden", verklaart Erik opgelucht. 

Hofje naast de bieb

Zo goed en zo kwaad als het kon, stuurde de springer zichzelf naar een open plek om te landen. Dat werd een hofje naast de bibliotheek in Nieuw Loosdrecht. Daar werd de man nagekeken door ambulancepersoneel, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht. Volgens instructeur Erik maakt hij het goed. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren