ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Waar blijven de padelbanen in Hilversum? Ruimtegebrek remt populaire sport | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Woensdag 22 juni 2022 om 17:02 | bijgewerkt: donderdag 23 juni 2022 om 13:14 uur
  • Anastasiya Mulder

Vorig jaar telde ons land al 75.000 actieve padellers en dat aantal neemt volgens de KNLTB alleen maar toe. Om al die sporters kwijt te kunnen liggen er alleen al in Amsterdam ruim 50 padelbanen, maar in 't Gooi blijft dat aantal erg achter. Zo ligt er in Hilversum slechts één baan, hoe komt dat?

Padel in 't Gooi
Padel in 't Gooi NH Nieuws

Momenteel zijn er in 't hele Gooi slechts vijf padellocaties die bij elkaar dertien banen hebben. Zo kun je nu padellen in Huizen (2 banen), Bussum (5 banen), 's-Graveland (3 banen), Loosdrecht (2 banen) en Hilversum (1 baan). Dat de sport steeds populairder wordt merken ze ook bij deze clubs: "De banen zijn in de avond al een week van tevoren volgeboekt", aldus een medewerker van Padelclub Bussum.

In de grote steden denken commerciële partijen zoals Peakz Padel en The Padellers het gat in de markt op te vullen met grote 'padelhallen', maar in 't Gooi bestaat zo'n locatie nog niet.  Beide genoemde partijen blijven zich verder uitbreiden, maar zien in 't Gooi momenteel weinig mogelijkheden. "We zouden heel graag willen bouwen in Hilversum, maar we hebben geen locatie kunnen vinden waar we minimaal zes padelbanen kwijt kunnen", zegt Stephen Meindert van Peakz Padel.

Benieuwd waar er nu al wel padelbanen in 't Gooi liggen? Bekijk onderstaande kaart.

Ook de vijf tennisverenigingen in Hilversum weten de omslag naar padel nog niet echt te maken. Tennisclubs Hoogerheide en 't Melkhuisje zouden wel willen, maar lopen tegen een probleem aan: beide verenigingen komen ruimte te kort. Ook lijkt het opofferen van een bestaande tennisbaan voor twee padelbanen geen optie: "Wij organiseren veel tennistoernooien en hebben dan echt alle banen nodig", aldus een vrijwilliger bij Hoogerheide.

Geluidsoverlast

Als ze toch padelbanen willen gaan bouwen dan zouden ze meer grondgebied moeten gebruiken, maar daar zitten de buurtbewoners niet altijd op te wachten. Naast dat gebrek aan ruimte is geluidsoverlast ook een grote boosdoener. Het getik van de bal tegen de rackets zou voor overlast kunnen zorgen. Zo heeft de tennisvereniging in Soestdijk vorig jaar de aanvraag voor padelbanen ingetrokken, mede doordat omwonenden protesteerden.

Toch zijn er ook tennisverenigingen in Hilversum met concrete plannen voor een padelbaan, namelijk De Gooische Vallei en Tulip. De Gooische Vallei ligt niet in een woonwijk en heeft daarom geen last van protesterende omwonenden. Tulip tennisvereniging heeft in totaal 31 tennisbanen en vinden het daarom niet erg om een paar banen op te offeren voor padel.

Zo hopen beide verenigingen dat er vanaf 2023 gepaddeld kan worden in Hilversum. Tot die tijd zullen Hilversummers moeten uitwijken naar verenigingen net buiten de mediastad om te kunnen padellen.

Buiten Hilversum liggen er in 't Gooi nog meer plannen voor nieuwe padelbanen. Lees onderstaand artikel voor meer informatie.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Erwin Bakker. Volg ons op Instagram @onairwin
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 21:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

All Inclusive

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren