ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise buschauffeurs leggen dag het werk neer: geen bussen vanaf Hilversum en Huizen | NH Gooi
  • Thema Werk
  • Maandag 27 juni 2022 om 17:18
  • Redactie

Gooise buschauffeurs leggen morgen een dag lang het werk neer. Dat laat busvervoerder Transdev weten. De chauffeurs staken omdat ze het niet eens zijn met de uitkomsten van de onderhandelingen over hun nieuwe cao. 

Een bus van Connexxion
Alfenaar from Alphen aan den Rijn, Netherlands, CC BY-SA 2.0

Al met al leggen zeker vijftig buschauffeurs het werk neer, zo is de verwachting. Dat betekent dat het openbaar busvervoer in 't Gooi nagenoeg geheel platligt. Onder meer vanaf Hilversum en Huizen rijden amper bussen. 

Duidelijk is dat de staking voor veel reizigers voor problemen zal gaan zorgen, al kan busvervoerder Transdev nog niet aangeven hoe groot de hinder precies is. "Meer informatie volgt zo snel mogelijk via deze website en via onze social media kanalen. Reis je komende dinsdag met het openbaar vervoer in de regio Gooi & Vechtstreek? Plan je reis dan zo kort mogelijk voor vertrek", laat de busvervoerder weten. 

Eerdere stakingen

De staking in 't Gooi is niet de eerste keer dat buschauffeurs het werk neerleggen. De afgelopen weken legden chauffeurs in andere regio's ook al het werk neer.

Er wordt gestaakt voor betere cao-afspraken. De werkgevers legden afgelopen februari al een eindbod neer voor de nieuwe cao voor buschauffeurs. Dat bod werd voorgelegd aan vakbonden CNV Vakmensen en FNV. Eerstgenoemde stemde in, maar vakbond FNV deed dat niet en voert actie. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren